Ingredientai
Prinokęs bananas
1 vnt.
Sviestas
30 g
Rudasis cukrus
2 v. š.
„Mantinga“ spurgų
1 vnt.
Šilauogės
1 saujelė
Netirpaus miltelinio cukraus
1 v. š.
Porcijos: 2
Spurgų ir karamelizuotų bananų pyragas tik skamba sudėtingai. Išties – tai labai paprastai pagaminamas gardus desertas. Spurgų ir karamelizuotų bananų pyragą puoškite mėtų lapeliais.
Gaminimo eiga
1. Bananą supjaustykite griežinėliais.
2. Keptuvėje ištirpdykite sviestą su cukrumi ir sudėkite bananus. Kaitinkite apie 5–7 min., kol cukrus karamelizuosis.
3. MANTINGA spurgą „Donuts“ supjaustykite stambiai.
4. Į kepimo formą dėkite dalį bananų, pjaustytą spurgą ir likusius bananus. Sudėkite šilauoges ir apibarstykite milteliniu cukrumi.
5. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min.
6. Prieš patiekiat papuoškite mėtos lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG