Ingredientai
Avižinių miltų
300 g
Prinokęs bananas
5 vnt.
Razinos
150 g
Anakardžių
150 g
Saulėgrąžų aliejaus
90 g
Vandens
60 g
Porcijos: 8
Studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė, mitybos specialistė Vaida Kurpienė šį pyragą rekomenduoja tiems, kas alergiški kviečiams, kiaušiniams ir pieno produktams. Juk saldumynų vis tiek norisi, tiesa?
Gaminimo eiga
1. Verdančiu vandeniu nuplikome ir nuskalaujame riešutus bei razinas.
2. Bananus gerai išplakame su aliejumi ir vandeniu.
3. Visas sudedamąsias dalis sudedu į puodą ir išmaišome.
4. Kepame orkaitėje 170 C vieną valandą apytiksliai. Trukmė priklauso nuo to, kokio dydžio formoje kepsite. Galima gaminti pyragą, bet tas pats receptas tinka ir keksiukams, tik kepimo trukmė sutrumpėja.
Skanaus!