Gaminimo eiga

1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.

2. Baltymus su cukrumi išplakite iki standžių putų.

3. Į trynius dėkite druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską išmaišykite. Supilkite lydytą sviestą, maišant pilkite pieną ir berkite kepimo miltelius, miltus.

4. Į trynių masę švelniai įmaišykite baltymus. Tešla turėtų lengvai dribti nuo šaukšto.

5. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir įtrinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Dėkite po du šaukštus tešlos ir apkepkite blynus iš abiejų pusių.

6. Pakepinkite šoninės juosteles keptuvėje (galite naudoti tiek karšto, tiek šalto rūkymo). Blynus patiekite sudėję vieną ant kito, dėkite grietinę, šoninės gabaliukus ir apliekite klevų sirupu.

ALFO PATARIMAI:

· Visus ingredientus naudokite kambario temperatūros.
· Jei mėgstate saldžius blynus, galite į juos įkepti bananų gabaliukų ir įvairių uogų. Ant kepamų blynų šaukštu dėkite vaisius ir apverskite.
· Blynus patiekite su tokiais priedais, kurie Jums labiausiai patinka. Būtinai pabandykite bananų ir šoninės derinį.