Ingredientai
Bulvių
6 vnt.
Sviestas
400 g
Cukraus
250 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Miltų
300 g
Migdolų esencija
1 šaukštelis
Porcijos: 12
Šis tortas itin tinka su mėtų arbata.
Gaminimo eiga
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Su lupenomis išvirtas bulves nulupkite, stambiai sutarkuokite ir maišant suberkite miltus.
Supilkite ištirpintą sviestą ir su cukrumi išsuktus trynius. Išmaišykite.
Sudėkite išplaktus baltymus ir išmaišykite.
Supilkite migdolų esenciją ir išmaišykite.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Atvėsusį papuoškite džiovintais vaisiais ir cukatais.