Ingredientai
Tarkuotos morkos
100 g
Griežčiai
100 g
Saliero lapkočiai
100 g
Cukinijos
200 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Malti džiūvėsėliai
100 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Kiaušiniai
2 vnt.
Rikotos sūris
250 g
Jogurtas
100 ml
Kapotų svogūno laiškų
2 šaukštas
Krapai
1 šaukštelis
Petražolės
2 šaukštas
Vorčesterio padažas
1 šaukštelis
Česnako
3 skiltelė
Porcijos: 4
Su šiuo sveiku patiekalu labai tinka padažas, pagamintas iš varškės sūrio. Geriausia rinktis kaimišką, riebesnį sūrį. Jeigu maltinius kepsite orkaitėje, jie bus traškesni, jei troškinsite keptuvėje – minkštesni.
Gaminimo eiga
Paruoškite padažą – virtuviniu kombainu sumaišykite sudėtines dalis, tegu pastovi apie valandą.
Daržoves nulupkite ir sutarkuokite, pagardinkite druska.
Suberkite džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite.
Sudėkite išplaktus kiaušinius ir sumaišykite.
Iš gautos masės suformuokite maltinius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus.
Tada kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje 15 minučių arba į keptuvę įpilkite truputį vandens, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.
Patiekite su sūrio padažu.