Šis kepinys būna labai skanus iš pačių pasigamintos puriosios tešlos. Ją iškočiokite kuo ploniau – turėsite traškų ir purų plokštainį.

Gaminimo eiga

Išberkite miltus ant stalo arba į didesnį dubenį, įmaišykite sodą ir druską.

Miltų krūvelės viduryje padarykite įdubą, į kurią įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir gabalėliais susmulkintą margariną.

Kapokite peiliu, kol pasidarys trupiniai, paskui išminkykite, kad tešla taptų vientisa.

Palaikykite bent 30 minučių šaltai.

Perpjaukite tešlą perpus ir iškočiokite du lakštus.

Įdarui supjaustykite kopūstą juostelėmis, suberkite į puode įkaitintą sviestą ir pusvalandį patroškinkite.

Jei kopūstai sausoki, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio.

Išvirkite tris kiaušinius.

Pagardinkite prieskoniais ir suberkite smulkiai supjaustytus kiaušinius.

Padenkite orkaitės skardą kepamuoju popieriumi ir perkelkite vieną tešlos pusę ant skardos.

Paskleiskite ant jos įdarą, apdenkite kita tešlos puse, kraštus gerai apspauskite.

Lengvai išplakite likusį vieną kiaušinį, aptepkite juo plokštainį ir subadykite šakute.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių.