Ingredientai
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Porai
1 vnt.
Sviestas
3 šaukštas
Miltų
3 šaukštas
Žuvies sultinys
1 l
Garstyčių
2 šaukštas
Grietinės
200 g
Sūdyta lašiša
100 g
Česnako
3 skiltelė
Kietasis sūris
2 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Lašišą supjaustykite kubeliais.
2. Į įkaitintą sviestą suberkite miltus ir pakepinkite, kol pagels.
3. Į užvirintą vandenį arba sultinį supilkite pakepintus miltus, sudėkite kubeliais supjaustytą morką ir porą, smulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą lašišą.
4. Įdėkite du šaukštus garstyčių, paskaninkite pipirais bei druska ir virkite, kol suminkštės porai ir morkos.
5. Kai sriubą nukelsite nuo ugnies, supilkite į ją grietinėlę ir smulkintas petražoles.
6. Į kiekvieną lėkštę įberkite tarkuoto sūrio. Patiekite su balta duona.