Ingredientai
Grikiai
200 g
Tarkuotas sūris
2 saujos
Kiaušiniai
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Bulvių
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnakas
2 skiltelės
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Išvirkite grikius pagal instrukciją ant pakuotės.
2. Tuo metu keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol šis suminkštės.
3. Šalia sudėkite tarkuotą morką, kapotą česnaką – viską pakepinkite porą minučių.
4. Vėliau į atskirą indą suberkite kepintas daržoves, vištieną (arba pasirinktą kitą mėsą), virtus grikius bei tarkuotą bulvę.
5. Taip pat įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę bei įberkite druskos ir pipirų – gerai išmaišykite šiuos ingredientus.
6. Viską suberkite į sviestu arba aliejumi išteptą kepimo indą ir kepkite apie 30 minučių 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
7. Praėjus pusvalandžiui ant apkepo užberkite tarkuotą sūrį ir dar pakepinkite keletą minučių, kol šis išsilydys.