Ingredientai
Gaminimo eiga
Ištirpinkite mieles nedideliame kiekyje šilto vandens (dalį vandens palikit, jo reikės vėliau). Į ištirpintas mieles įdėkite 2-3 šaukštus miltų ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Ją pridenkite plona medžiagos skiaute ir apie 30 min palaikykite šiltoje vietoje.
Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių karščio.
Ant darbastalio išpilkite likusius miltus ir ant jų padėkite mielių masę bei įberkite druskos. Viską išminkykite iki minkštos, tačiau tvirtos tešlos.
Lėtai pildami likusį šiltą vandenį paminkykite dar apie 10 min, kol tešla taps labai elastinga. Tešlą padalinkite į keturias dalis ir iš kiekvienos iškočiokite po picos padą (italai, formuodami picos padą, nenaudoja kočėlo, o jį suformuoja tešlą spaudydami delnais ir pirštų galiukais).
Ant picos pagrindo galite dėti norimą įdarą, pavyzdžiui, keturių rūšių sūrį.
Keturių sūrių pica kepama naudojant keturis skirtingus itališkus sūrius: šviežią mocarelą, gorgonzolos sūrį, rikotą ir parmezaną.
Keturių sezonų pica simbolizuoja keturis metų laikus ir yra turtinga skoniais – jai iškepti naudojami artišokai, saliamis, pievagrybiai bei pomidorai.