Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite baklažaną stambiais gabalėliais, pabarstykite druska ir palikite 7–10 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Suberkite baklažanus į skardą išklotą folija, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 15–20 min.
3. Iškepusius baklažanus aptepkite padažu su medumi „Teriyaki BBQ“, pakepkite orkaitėje apie 5–7 min. 190 °C temperatūroje. Išėmę apibarstykite smulkintu česnaku.
4. Ryžius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu. Suberkite konservuotus saldžiuosius kukurūzus (be skysčio), per pusę perpjautus pomidoriukus, susmulkintas prieskonines žoleles, užberkite pipirų. Viską išmaišykite.
5. Svogūnus supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais ir suberkite į salotas, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite rankomis smulkintą fetos sūrį, išmaišykite.
6. Ant viršaus, ties viduriu, dėkite atšalusius arba karštus baklažanus, papuoškite žolelėmis ir skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
Šios salotos tiks kaip užkandis arba garnyras šalia pagrindinio patiekalo.
Mėgstantiems aštriau – ryžius galite paskaninti smulkintomis aitriosiomis paprikomis.
Baklažanus su salotomis sumaišykite prieš valgant, o ne serviruojant, nes patiekalas dėl naudojamo padažo pakeis spalvą.
Ryžius galite keisti kitomis mėgstamomis kruopomis.