Jei ruošdamiesi šventei norite, kad vaišės būtų gardžios ir atrodytų patraukliai, tačiau užtrukti virtuvėje nesinori, gaminkite krabų lazdelių užkandį. Būtent tokius receptus siūlo išmėginti maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė. Kaip sufleruoja tinklaraščio pavadinimas, Roma gamina iš 5 produktų, tad krabų lazdelių užkandis – ne tik gardus, gražiai atrodo, bet ir nebrangus patiekalas.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius išviriau iki kieto trynio, apie 8 minutes. Atvėsinau, nulupau ir smulkiai supjausčiau.

2. Susmulkinau ir krabų lazdeles bei krapus, sutarkavau sūrį smulkia tarka.

3. Viską sudėjau į vieną dubenį, paprieskoniavau, uždėjau kreminio sūrio ir gerai išmaišiau.

4. Vos vos drėgnomis rankomis formavau rutuliukus – man iš tokio kiekio gavosi 15 vnt.

5. Geriausia laikyti šaldytuve, nes šilumoje šiek tiek pavandenija, nors formos nepakeičia ir neištyžta. Išbandyta!