Ingredientai
Nevartotinas pavadinimas, bet man jis skanus :) Gal kas pamenat? – panašią mišrainę dalindavo mokyklose ir darželiuose. Būtinai su juoda duona ir stiklinaite kefyro. Bobutė darydavo burokėlių mišrainę su grietine. O štai mano mėgstamiausias receptas- su nekeptu svogūnu ir raugintais (jokiu būdu ne marinuotais) agurkais.
Gaminimo eiga
Atskirai išverdu burokus ir pupeles.
Burokus supjaustau smulkiais kubeliais ir suberiu į koštuvą, kad nusivarvėtų sultys. Ten pat suberiu kubeliais pjaustytus raugintus agurkus. Smulkiai sukapoju didesnį svogūną.
Visas daržoves sumaišau su trupučiu druskos ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Tiekiu su juoda duona/kefyru ar kaip garnyrą prie mėsos kepsnių.