Ingredientai

Miltų 5 puodelis
Medus 1 puodelis
Cukraus 1 puodelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cukraus pudra 6 šaukštas
Citrinų sultys 0.5 šaukštas
Porcijos: 12
Už receptą dėkojame skaitytojai Mildai.

Gaminimo eiga

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudėkite į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų.

Baigdami kaitinti sudėkite kepimo miltelius.

Dar kiek pakaitinkite, nukelkite nuo garų ir suberkite miltus, greitai ir gerai išmaišykite.

Tešlą atšaldykite (suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą) ir padalinkite į 6 dalis.

Plonai iškočiokite ir iškepkite apvalūs biskvitus (prieš kepimą subadyite, formas išspauskite su pyrago forma, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje po apytiksliai 7-9 minutes).

Iš tešlos likučių iškepkite paprastą lakštą, kurį vėliau sumalsite apibarstymui.

Biskvito lakštus pertepkite kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir pusės šaukšto citrinos sulčių (grietinę su cukraus pudra ir citrinų sultimis gerai išsukite).

Aptepkite šoną, viršų, apibarstykite trupiniais, papuoškite.

Prieš tiekiant palaikykite parą laiko šaldytuve.