Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Kruopščiai nuplaukite burokėlius su lapkočiais. Mažais gabaliukais sukapokite lapkočius ir nulupkite burokėlius.
2. Sutarkuokite burokus ir sudėkite viską į didelį puodą. Užpilkite 600 ml šalto vandens (turi tik šiek tiek apsemti supjaustytus burokėlius) ir viską užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir lėtai virkite apie 20 minučių. Žiūrėkite, kad sriuba nevirtų per greitai.
3. Kai burokai suminkštės, įpilkite vištienos sultinį, įberkite cukraus, gerai išmaišykite ir leiskite visiškai atvėsti. Jei būtina – dėkite į šaldytuvą.
4. Jei jums patinka, galite sriubą sutrinti su rankiniu maišytuvu. Tokiu atveju sriubos spalva bus prabangesnė.
5. Į šaltą sriubą supilkite pasukas, jogurtą ir išmaišykite. Paragaukite: jei sriuba per saldi, įpilkite citrinos sulčių. Pagardinkite jūros druska ir juodaisiais pipirais.
6. Prieš patiekdami apibarstykite sriubą smulkiai supjaustytais šviežiais krapais bei papuoškite agurkais ir ridikėliais. Tradiciškai ši šalta burokų sriuba patiekiama su atšaldytais virtais kiaušiniais.