Mielinis aguonų pyragas patinka daugeliui. Sodrus, sotus – jo verta paragauti. Mielinį aguonų pyragą valgykite jam šiek tiek pravėsus.

Gaminimo eiga

1. Aguonas nuplikykite, palaukite kol atvės vanduo, nupilkite vandenį ir sumalkite.

2. Aguonas sumaišykite su miltais.

3. Mieles ištrinkite su cukrumi.

4. Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles su cukrumi, įmaišykite kelis šaukštus miltų.

5. Palikite valandai.

6. Suberkite likusius miltus, druską. Tešlą gerai išminkykite.

7. Suformuokite pyragą (geriausia supinkite pynę ir susukite į vainiką).

8. Aptepkite aliejumi, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje porai valandų.

9. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.