Ingredientai
Moliūgai
375 g
Virtų ryžių
325 g
Sausas baltasis vynas
125 ml
Daržovių sultinio
900 ml
Parmezano sūris
100 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
3 šaukštas
Česnako
2 skiltelė
Parmezano sūris
50 g
Porcijos: 4
Gardus moliūgų apkepas su ryžiais ir parmezano plutele.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite 8-10 min, kol suminkštės.
Sudėkite moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami minutę pakepinkite. Tada supilkite vyną ir palaukite, kol šis išgaruos. Tada supilkite sultinį.
Pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite ir įkiškite į orkaitę. Kepkite 12-15 min, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti vos vos kietoki, o ne panašūs į košę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakaitinkite.
Patiekite pabarstę tarkuotu parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis.