Ingredientai
Cukraus
0.5 kg
Bekvapė želatina
1.5 šaukštas
Citrinos
1 šaukštelis
Apelsinų sultys
1 šaukštelis
Soda
0.5 šaukštelis
Vanilės ekstraktas
0.2 šaukštelis
Vandens
150 ml
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Želatiną užpilkite 50 ml vandens ir palikite porai valandų išbrinkti.
Cukrų užpilkite likusiu vandeniu, išmaišykite ir palikite porai valandų.
Išbrinkusią želatiną kiek pašildykite, kad pilnai ištirptų.
Cukrų maišant virinkite apie 7 minutes ant mažos ugnies.
Į pravėsusią cukraus masę supilkite želatiną ir gerai išplakite su elektriniu maišytuvu.
Supilkite apelsinų sultis, sodą sumaišytą su šviežiomis citrinų sultimis, vanilės ekstraktą ir vėl gerai išplakite (plakite apie 10 minučių).
Palikite masę kelioms minutėms pastovėti.
Sukrėskite masę į konditerinį maišelį ir išspauskite 3 cm skersmens zefyrus ant kepimo popieriumi ištiestos plokštumos.
Dėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.