Ingredientai
Malta mėsa
800 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Balta duona
100 g
Lašinukai
50 g
Garstyčių
1 šaukštelis
Žalumynai
1 sauja
Vyšniniai pomidoriukai
250 g
Džiovinti grybai (geriausia baravykai)
1 šaukštas
Porcijos: 4
Vienoje porcijoje – 340 kalorijų.
Gaminimo eiga
Baltą duoną pamirkykite vandenyje 20 minučių, tuomet nusunkite. Svogūnus ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
Lašinukus supjaustykite nedideliais kubeliais. Išmirkytą duoną, maltą mėsą, svogūnus, česnaką, džiovintų baravykų miltelius ir lašinukus gerai sumaišykite.
Kiaušinius, garstyčias ir smulkintus žalumynus sumaišykite, sudėkite į faršą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Į kepimo formą įtieskite kepimo folijos, tuomet sudėkite faršą. Kepkite 50 minučių.
Vyšninius pomidorus supjaustykite griežinėliais ir užklokite netikrą zuikį. Pakepkite dar 10 minučių.