Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Dubenyje išmaišykite miltus, druską, cukrų, sausas mieles bei kardamoną. Tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa.
2. Dubenį su išminkyta tešla uždenkite švariu medžiaginiu rankšluostėliu ir laikykite kambario temperatūroje maždaug pusantros valandos.
3. Kai tešla iškils, perkelkite ją ant miltais apibarstyto stalviršio ir iškočiokite iki 1,5 cm storio stačiakampio.
4. Iškočiotą tešlą ištepkite kambario temperatūros sviestu ir apibarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.
5. Atsargiai suvyniokite tešlą, pradėdami nuo ilgosios kraštinės. Tešlos vyniotinį supjaustykite maždaug 3 cm pločio gabalėliais ir išdėliokite juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Leiskite bandelėms pastovėti 15 minučių, kad tešla dar šiek tiek pakiltų.
6. Galiausiai bandelių paviršių ištepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 °C. Kepkite 10 minučių.
7. Kol bandelės dar šiltos, apibarstykite jas cukraus pudra.
Receptu dalijasi IKI.