Ingredientai
Migdolų
75 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Marcipaninė tešla
250 g
Cukraus pudra
60 g
Miltų
30 g
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
1 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Migdolus nuvalykite ir padalykite per pusę. Išplakite kiaušinį, paskui sudėkite marcipaninę tešlą, cukraus pudrą, miltus ir kiaušinio baltymą. Viską gerai išsukite, kol tešla taps vienalytė.
Iš paruoštos masės padarykite apie 30 kūgio formos sausainukų ir sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Grietinėlę sumaišykite su kiaušinio tryniu ir aptepkite kiekvieną kūgelį.
Prie kiekvieno sausainio prilipdykite po keletą migdolų puselių. Kepkite 150 °C temperatūros orkaitėje apie 18–20 min.