Gaminimo eiga

Virkite bulves pasūdytame vandenyje, kol jos pasidarys labai minkštos.

Nupilkite vandenį ir leiskite joms atvėsti bei nugaruoti.

Atvėsusias bulves sugrūskite į košę.

Sudėkite bulvių košę į didelį dubenį, suberkite miltus, varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite gerą žiupsnį druskos ir pipirų.

Šaukštu viską išmaišykite.

Pabarstykite ant lentelės miltų ir iškratytą tešlą gerai išminkykite, kad miltai įsigertų į bulves.

Tešla turi būti vienalytė, pakankamai minkšta ir elastinga, bet ne per daug lipni.

Pabarstykite dar šiek tiek miltų ant lentelės ir padalinkite tešlą į keturias dalis.

Iš kiekvienos dalies iškočiokite ilgą “dešrą„ ir supjaustykite jį įstrižai 2,5 cm gabalėliais.

Užvirinkite pasūdytą vandenį ir sumeskite keletą virtinių. Geriausia virti ne visus iš karto.

Virkite juos apie tris–keturias minutes. Kai jau bus išvirę, pakils į paviršių.

Išimkite juos su kiaurasamčiu, leiskite nuvarvėti ir virkite sekančius.

Padažui: gerai įkaitinkite grietinėlę, sudėkite lydytą sūrelį ir maišykite kol sūris ištirps. Virkite dar vieną-dvi minutes.

Padažą užpilkite ant virtinukų.