Ingredientai
Cukinijos
4 vnt.
Česnako
6 skiltelė
Lauro lapai
5 vnt.
Kvapieji pipirai
8 vnt.
Rozmarinai
4 šakelė
Krapai
1 sauja
Petražolės
1 sauja
Vandens
4 puodelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštas
Cukraus
3 šaukštas
Aliejaus
3 šaukštas
Baltojo vyno actas
4 šaukštas
Gaminimo eiga
Jaunas cukinijas (odelė turi būti dar minkšta) supjaustykite griežinėliais arba lazdelėmis.
Šviežius krapus ir petražoles susmulkinkite.
Česnakų skilteles supjaustykite griežinėliais.
Ant stiklainių dugno sudėkite pusę lauro lapų, rozmarino šakelių, pipirų grūdelių ir česnakų kiekio.
Susluoksniuokite cukinijas su krapais ir petražolėmis.
Ant viršaus suberkite likusius česnakus, pipirus, rozmarinus ir lauro lapus.
Verdančiame vandenyje ištirpinkite cukrų, druską, supilkite aliejų, actą, išmaišykite ir užpilkite cukinijų gabaliukus iki pat stiklainių viršaus.
Užsukite steriliu dangteliu.
Skanauti galėsite jau po poros dienų.