Ingredientai
Cukraus milteliai
35 g
Riebi varškė
400 g
Minkštas sviestas
100 g
Sausainių
1.5 pakelis
Maskarponė
200 g
Liofilizuotos avietės
1 šaukštas
Cukraus
50 g
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.
Gaminimo eiga
1. Į kombaino indą sudėkite varškę, sviestą, suberkite cukraus miltelius ir žiupsnelį druskos. Viską sutrinkite. Atskirai sutrinkite sausainius. Viską sumaišykite. Masės tirštumą reguliuokite pagal norą, bet taip, kad galėtumėte suformuoti rutuliukus. Jei reikia – pridėkite trupintų sausainių.
2. Grietinėlę išplakite su cukrumi, dalį jos atidėkite, kitą – sumaišykite su maskarpone ir liofilizuotomis avietėmis.
3. Į indo dugną dėkite dalį uogų, lengvai jas patraiškykite. Ant jų – palei indo perimetrą – varškės triufeliukus.
4. Uždėkite uogų želės, rožinį kremą, grietinėlę arba sluoksniuokite jums tinkamu eiliškumu. Ant viršaus uždėkite likusias uogas. Jei turite – įsmeikite alyvmedžio arba kitokią šakelę.