Ingredientai
Gaminimo eiga
Bulves labai gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Nupjaustykite žaliųjų pupelių anksčių galiukus ir pasūdytame vandenyje jas pavirkite 5-8 minutes. Nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, kad išsaugotumėte sodriai žalią spalvą.
Iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Joje dešimt minučių pakepkite paprikos minkštimą ir pomidorus. Nulupkite odeles: paprikos minkštimą supjaustykite šiaudeliais, o pomidorus – griežinėliais.
Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsusius perpjaukite į keturias dalis. Iš skardinių išimkite ir popieriniu rankšluosčiu nusausinkite tuną.
Pasigaminkite užpilą. Česnaką smulkiai supjaustykite. Indelyje sumaišykite actą, česnaką, druską ir pipirus. Po truputį pilkite aliejų, nuolat maišykite – turite gauti emulsiją primenantį skystį.
Didelę lėkštę išklokite salotų lapais. Ant jų sudėkite likusias sudedamąsias salotų dalis: bulves, pupeles, pomidorus, papriką, kiaušinius ir tuną. Ant paties viršaus sudėkite ančiuvius ir juodąsias alyvuoges. Pašlakstykite užpilu.