Ingredientai
Alaus (šviesaus)
1 puodelis
Cukraus
2 puodelis
Sviestas
1 puodelis
Kiaušiniai
2 vnt.
Grietinės
1 puodelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštas
Juodasis šokoladas
200 g
Kakavos milteliai
3 šaukštas
Miltų
2 puodelis
Kepimo milteliai
2.5 šaukštelis
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Išplakite cukrų su kiaušiniais iki purumo ir baltumo.
Įmaišykite grietinę ir vanilinį cukrų. Išplakite.
Į metalinį dubenį supilkite alų, įdėkite sviestą ir kaitinkite, kol sviestas ištirps. Nuolat maišykite.
Supilkite kakavos miltelius ir sutrupintą šokoladą, maišykite, kol šokoladas ištirps. Gerai išplakite.
Sumaišykite kiaušinių plakinį su alaus plakiniu.
Maišant suberkite miltus ir kepimo miltelius.
Gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių.
Palaukite, kol pyragas atvės ir išimkite iš kepimo formos.