Ingredientai
Višta (nedidelė)
1 vnt.
Porai
1 vnt.
Ievagrybių
100 g
Saldžiosios paprikos
1 vnt.
Žirneliai
100 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Fermentinis sūris
150 g
Porcijos: 6
Geriausias pyragas būna ką tik ištrauktas iš orkaitės ir patiektas su šviežiomis salotomis.
Gaminimo eiga
Paruoškite vištą, t.y. išpjaukite kaulus ir nulupkite odą. Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais.
Supjaustykite porą ir papriką.
Iškočiokite tešlą ir dviem jos trečdaliais išklokite pailgą orkaitės formą.
Sudėkite ant papločio, tarpais pabarstydami tarkuotu sūriu, porą,
papriką, grybų griežinėlius, žirnius ir vištienos gabaliukus.
Išplakite kiaušinius ir pagardinkite druska, citrininiais pipirais bei paprikos milteliais.
Supilkite į formą.
Padenkite pyragą likusia tešla. Papuoškite tešlos juostelėmis. Aptepkite kiaušiniu, šakute pribadykite skylučių.
Kepkite iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.