Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Ištirpinkite keptuvėje 15 g sviesto, sudėkite obuolių gabalėlius, 2 – 3 min. patroškinkite. Sudėkite obuolių gabalėlius į dubenį, apliekite citrinos sultimis, suberkite tarkuotą imbierą, išmaišykite, palikite atvėsti. Dalį obuolių sumaišykite su gervuogėmis.

Keptuvėje išlydykite likusį sviestą, jis reikalingas ištepti tešlai.

Ant stalo pasitiekite didelį lakštą kepimo popieriaus, uždėkite sluoksniuotos tešlos lakštą ir ištepkite sviestu.

Sudėkite įdarą vienoje lakšto pusėje, nuo krašto palikę 2,5 cm., susukite į vyniotinį.

Vyniotinį kartu su kepimo popieriumi įdėkite į kepimo skardą. Iš viršaus aptepkite sviestu, apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 min. kol paskrus.

Iškepusį štrudelį apibarstykite cukraus pudra. Patiekite su plakta grietinėle.

Vietoje gervuogių galite dėti šaldytų vyšnių be kauliukų arba razinų.