Gaminimo eiga

1. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir gana smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su druska, pipirais, bazilikais ir fermentiniu sūriu.

2. Špinatus nuplikykite ir sumaišykite su rikota, tarkuota mocarela ir išspaustais česnakais.

3. Lazanijos lakštus apvirkite pasūdytame vandenyje apie 3-5 minutes.

4. Kepimo inde klokite pirmą sluoksnį iš lazanijos lakštų.

5. Ant viršaus užpilkite pusę pomidorų įdaro.

6. Dėkite lazanijos lakštus.

7. Ant viršaus pusę špinatų įdaro.

8. Dėkite lazanijos lakštus, ant viršaus pomidorų sluoksnį, vėl lazanijos sluoksnį, ant jo špinatų ir vėl lazanijos sluoksnį.

9. Viršų apiberkite tarkuota mocarela.

10. Kepimo indą uždenkite kepimo folija.

11. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

12. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.