Ingredientai
Vandens
1 l
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštas
Juodųjų pipirų
10 vnt.
Kvapieji pipirai
5 vnt.
Lauro lapai
3 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Česnako
6 skiltelė
Gaminimo eiga
Nedidelius agurkėlius nuplaukite ir kelioms valandoms pamerkite į šaltą vandenį.
Per tą laiką iš nurodytų produktų išvirkite marinatą ir atšaldykite.
Agurkams nupjaustykite galiukus. Trijų litrų stiklainio (ar kito pasirinkto indo) dugną išklokite sumaišytais krienų, vyšnių, serbentų lapais, krapais, įberkite česnako, tada dėkite agurkus, paskui vėl lapus ir taip sluoksniuokite iki viršaus. Viršutinis sluoksnis turi būti lapų. Užpilkite atšalusiu marinatu, jis turi visiškai apsemti agurkus.
Indą pridenkite plonu audiniu ir palikite maždaug 18 laipsnių temperatūros patalpoje. Kitą dieną jau galėsite ragauti lengvai paraugintus agurkėlius, o po trijų dienų jie bus jau visiškai išrūgę.