Gaminimo eiga

Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu.

Bulves išvirkite arba naudokite jau išvirtas. Sutrinkite su sviestu iki košės.

Gana smulkiai pjaustytus žiedinius kopūstus, šparagines pupeles ir morkas apvirkite sūriame vandenyje apie 4 minutes, kad suminkštėtų. Sutrinkite (turi būti košė su rupiais gabaliukais, o ne tyrė).

Sumaišykite bulvių košę, su špinatais, daržovėmis, įberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite prieskoniais. Gerai išmaišykite ir suminkykite.

Lipdykite nedidelius kotletukus. Juos apvoliokite kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsiuose.

Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Patiekite su padažu: mažame puode užkaitinkite šaukštą lydyto sūrelio su trimis šaukštais grietinėlės, įspauskite dvi skilteles česnako, įdėkite muskato, prieskoninių žolelių ir druskos. Išmaišykite ir užpilkite ant kotletų.