Ingredientai
Varškė
200 g
Miltų
50 g
Cukraus
30 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Malti džiūvėsėliai
200 g
Aliejaus
2 šaukštas
Cukraus pudra
1 šaukštas
Aviečių uogienė
50 g
Razinos
20 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Varškę pertrinkite ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniu bei miltais. Įberkite truputį vanilinio cukraus ir druskos (labai nedaug). Viską gerai išmaišykite. Įdarui uogienę pavirkite su išmirkytomis razinomis ir atvėsinkite.
Iš varškės masės padarykite apvalius blynelius, į jų vidų dėkite įdaro ir formuokite ovalius varškėčius. Tada juos apvoliokite antrojo kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitusiame aliejuje. Prieš patiekdami varškėčius pabarstykite cukraus pudra. Valgykite su grietine.