Varškės apkepui skirta varškė turi būti šviežia, vidutinio drėgnumo, be stambių gumulėlių, geriausia – 9 proc. riebumo. Prieš kepant ją reikia pertrinti per sietelį arba gerai sutrinti bulvių trintuvu su skylutėmis. Galite ir perplakti elektriniu plaktuvu. Taip bus pašalinti gumulėliai, o varškės apkepas bus minkštesnis ir puresnis.

Gaminimo eiga

  • Sumaišykite varškę, 100 g grietinės, suminkštintą sviestą, cukrų, vanilę ir druską. Suberkite 6 v. š. manų kruopų ir gerai išmaišykite. Bananą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į varškės masę ir dar kartą išmaišykite.

  • 2. Formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite likusiu 1 v. š. manų kruopų. Sudėkite ten varškės masę, išlyginkite ją ir patepkite likusia grietine – 3 v. š.

  • Kepkite 180 °C temperatūroje 40-45 min.