Ingredientai
Sviestas
125 g
Cukraus
0.5 stiklinė
Kiaušiniai
1 vnt.
Miltų
2 stiklinė
Aviečių uogienė
1.5 stiklinė
Varškė
200 g
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
0.5 stiklinė
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
4 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Išsukite sviestą bei cukrų, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus.
Išlipdykite tešla pateptos 24 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
Apkeptą paplotį aptepkite uogiene.
Lengvai išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite varškę bei grietinėlę ir maišinį užpilkite ant tešlos papločio.
Kepkite dar 20-25 minutes.