Ingredientai
„Iki“ duona „Saulėgrąža“
10 riekelės
Trumpavaisiai agurkai
2 vnt.
Raudona saldžioji paprika
1 vnt.
Gražgarsčių
10 g
Mėgstamo kumpio
10 gabaliukai
Graikiško jogurto
100 g
Pomidoriukų
10 vnt.
Gaminimo eiga
- Paruošti duoną: nupjauti duonos plutelę. Paruoštas riekeles plonai iškočioti.
- Paruošti daržoves: nuplautą papriką ir agurkus supjaustyti plonais šiaudeliais, pomidoriukus perpjauti pusiau. Atidėti.
- Pagaminti suktinukus: duonos paplotėlius ištepti graikišku jogurtu. Tada dėti kumpio gabalėlį, paprikos ir agurko ir gražiai susukti. Suktinukus perpjauti pusiau ir sudėti į lėkštę ar kitą indą, kad susukto paplotėlio kraštas būtų apačioje. Pomidoriukų puseles smeigtuku prismeigti prie užkandžių.
Receptas – iš P. Strasevičiaus knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.