Ingredientai
Obuolių
6 vnt.
Maltos vištienos
200 g
Sviestas
3 šaukštas
Graikiniai riešutai
0.5 stiklinė
Džiovintos slyvos
0.5 stiklinė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Kmynai
1.5 šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Nupjaukite obuolių viršūnes su koteliu.
2. Išskobkite vidų (palikite apie 1,5 cm storio sieneles).
3. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje.
4. Smulkiai supjaustykite, sumaišykite su minkštu sviestu, prieskoniais, smulkintomis džiovintomis slyvomis, smulkintais riešutais ir aliejuje iki tamsaus geltonumo apkeptais, smulkiai pjaustytais svogūnais.
5. Gerai išmaišykite ir įdarą sudėkite į obuolius.
6. Obuolius sustatykite į sviestu išteptą kepimo indą.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.