Gaminimo eiga

4 porcijos
Produktai: 1 kg vynuogių, 300 g obuolių, 800 g cukraus pudros, 1 citrina, 150 g tamsių vynuogių sulčių.
Papuošimui: 100 g šviesių ir 100 g tamsių vynuogių.
Kaip gaminti:

1. Obuolius nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis (žievelės nelupkite, sėkleles palikite).
2. Iš citrinos išspauskite sultis. Citrinos žievelę supjaustykite gabalėliais, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite, kai užvirs, nukaiskite ir nukoškite.
3. Vynuoges nuplaukite, 200 g atidėkite, likusias sudėkite į puodą kartu su obuoliais, citrinos žievele ir cukraus pudra. Užpilkite citrinos ir vynuogių sultimis, virkite 25 – 30 min. Masę pertrinkite per sietelį (kad atsiskirtų sėklelės) ir 30 min. pastatykite į vėsią vietą. Atidėtas papuošimui vynuoges sumaišykite su želė, prieš tai išėmę iš jų kaulelius ir nulupę žievelę.