Išbandykite žuvienės receptą su lašiša ir baltąja žuvimi. Turtingo skonio sriuba nepaliks abejingų. Valgykite žuvienę, kol karšta.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustykite žuvų filė vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir atsidėkite.

  2. Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų, sužerkite smulkintą svogūną, česnaką, aitriąją papriką, raudonąją papriką, tarkuotą imbierą ir apkepkite. Citrinžolės stiebelį sutraiškykite buku daiktu (pvz., peilio galu), kad geriau atsiskleistų skonis, ir įmeskite į keptuvę. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorus ir maišydami pakaitinkite dar 2 min.

  3. Į 1 litrą verdančio vandens suverskite keptuvės turinį. Tuomet atsargiai sudėkite žuvų gabalėlius ir virkite žemoje temperatūroje 6–8 min.

  4. Nupjaukite šparaginių pupelių galiukus, perpjaukite pusiau ar padalykite į 3 dalis. Sumeskite į sriubą likus 3 min. iki virimo pabaigos. Pabarstykite druska ir pipirais.

  5. Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Rimi“