Ingredientai
Žaliuokės
500 g
Prieš naudojant sūdytas žaliuokes būtina išmirkyti vandenyje.
Gaminimo eiga
Gaminimas
Šviežias žaliuokes nuplaukite, didesnes pasmulkinkite. Sumaišykite su druska ir sudėkite į stiklainį. Uždenkite, bet ne sandariai.
Per kelias dienas turi atsirasti sulčių. Tuomet grybus kartu su sultimis perdėkite į mažesnį stiklainį, pripildykite iki pat viršaus, paspauskite ir sandariai uždarykite.
Jei nepakanka sulčių, užpilkite sūriu vandeniu. žaliuokės turi būti apsemtos. Šitaip jas galite laikyti visą žiemą – žaliuokės nepraranda skonio, lieka kietos.
Prieš vartodami, grybus nuplaukite, pamirkykite šiltame vandenyje.
Žaliuokes galite dėti į sriubas, salotas, tačiau ne per daug, nes jos sūrios.