Ingredientai
Šaldyta trapi tešla
1 pakelis
Sviestas
0.5 stiklinė
Juodasis šokoladas
100 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Cukraus
1.5 stiklinė
Miltų
0.5 stiklinė
Vanilinio cukraus
0.5 pakelis
Graikiniai riešutai
1 stiklinė
Vaisiai ir uogos
300 g
Vaniliniai ledai
400 g
Porcijos: 8
Šokoladinis pyragas trapios tešlos krepšelyje. Patiekite su vaisiais, ledais arba karameliniu padažu.
Gaminimo eiga
Nedidelėje keptuvėje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti (20 min).
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Išklokite kepimo formą tešla, apipjaustykite kraštelius.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, miltus ir vanilę. Įmaišykite šokolado masę ir riešutus.
Sukrėskite įdarą ant tešlos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 min. Leiskite atvėsti. Patiekite su vaisiais, ledais arba karameliniu padažu.