Ingredientai
Migdolų
200 g
Alyvuogių aliejus
100 ml
Česnako
3 skiltelė
Baltojo vyno actas
1 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštelis
Vandens
320 ml
Ledo kubeliai
8 vnt.
Vynuogių
110 g
Obuolių
1 vnt.
Porcijos: 4
Bus dar skanesnė, keletą dienų pastovėjusi šaldytuve.
Gaminimo eiga
Migdolus apipilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5 min, nusausinkite ir pašalinkite luobeles.
Sudėkite juos į smulkintuvą, supilkite aliejų, sudėkite česnaką, actą ir druską. Plakite iki vientisos masės.
Po truputį, vis paplakdami, supilkite vandenį. Perpilkite sriubą į didelį dubenį. Jei per tiršta, įpilkite daugiau vandens.
Apdenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami į dubenėlius įmeskite ledukų, įpilkite sriubos ir papuoškite vynuogėmis bei plonomis obuolių skiltelėmis.