Ingredientai
Juodasis šokoladas
250 g
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
2 šaukštas
Romas
2 šaukštas
Abrikosai
1.25 stiklinė
Lazdyno riešutai
1.5 stiklinė
Cukruotas imbieras susmulkintas
2 šaukštas
Cukraus pudra
2 šaukštas
Lazdyno riešutai
30 vnt.
Porcijos: 30
Malonumas, kuriam neįmanoma atsispirti, arba prabangi dovana ypatingai progai – šie šokoladiniai triufeliai tikrai nustebins jūsų šeimą ir draugus.
Gaminimo eiga
Išklokite didelę skardą kepimo popieriumi ar folija.
Verdančio vandens vonelėje nuolat maišydami ištirpinkite mažesnę pusę šokolado.
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę bei konjaką. Įberkite abrikosus, susmulkintus lazdyno riešutus, imbierą ir cukrų. Gerai išmaišykite.
Atvėsinkite mišinį. Suformuokite colio skersmens rutuliukus ir atidėkite ant vaškinio popieriaus.
Ištirpinkite likusį šokoladą. Pamirkykite kiekvieną triufelį šokolade, leiskite šokoladui nutekėti. Padėkite ant paruošto kepimo popieriaus. Papuoškite kiekvieną lazdyno riešuto pusele ir atvėsinkite.
Atvėsusius galima laikyti hermetiškame inde šaldytuve iki mėnesio.