Ingredientai
Gaminimo eiga
Citriną ir žaliąją citriną nuplaukite, nulupkite, išspauskite sultis. Žieveles užpilkite 200 g cukraus, apliekite sultimis. Palikite pastovėti valandai.
Melioną perpjaukite perpus, išimkite sėklas. Supjaustykite skiltimis, nulupkite žievę, supjaustykite gabalėliais.
Avietes perrinkite, nuplaukite, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų vandenį.
Žieveles su cukrumi sudėkite į puodą, suberkite likusį cukrų, įpilkite 200 ml vandens ir užvirinkite. Sudėkite meliono gabalėlius, pavirkite 5 min. suberkite avietes, dar 5 min. pavirkite, vis nugriebdami putas. Nukaiskite, palikite atvėsti.
Paskui vėl užkaiskite, ir virkite 15 – 20 min. Palikite atvėsti.
Supilstykite uogienę į stiklainius, užsukite. Laikykite vėsioje vietoje.