Kareiviška košė - tai košė iš kruopų, daržovių ir mėsos. Kruopos: grikiai, perlinės, soros. Daržovės: svogūnai, morkos.

Gaminimo eiga

Mėsa paprastai troškinta. Košę paruošti paprasta, ji verdama iš nebrangių produktų ir gaunasi maistinga, soti. Ruošti ją geriausia katiliuke ant atviros ugnies. Jei yra tokia galimybė - nuostabu, bet jei ne, galima virti ir namie ant plytelės.

Svogūną ir morką nuvalyti. Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti. Ištirpinti truputį riebalų iš skardinės su jautiena, pakepinti tuose riebaluose svogūną su morka, kol suminkštės.

Grikius perrinkti, nuplauti, Suberti į morkas su svogūnais, išmaišyti. Užpilti dviem stiklinėmis verdančio vandens (vandens turi būti per du pirštus daugiau nei kruopų). Dabar galima sudėti ir mėsą. Arba galima tai padaryti košei baigiant virti.

Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir virti ant vidutinės ugnies, kol bus beveik išvirę, tačiau dar bus likę kiek vandens. Tuomet uždengti puodą dangčiu ir virti ant mažos ugnies, kol visas vanduo susigers. Išjungti ugnį ir leisti košei dar kiek pastovėti.