Ingredientai
Gaminimo eiga
Sumaišykite 1/3 stiklinės šokolado, sausainių trupinius, maltus žemės riešutus, 2 šaukštus cukraus ir sviestą. Sudėkite į kepimo formą, gerai prispauskite prie dugno. Kepkite 150 C orkaitėje 15 min. Ataušinkite.
Dideliame dubenyje ištrinkite Ricottos sūrį. Trindami po truputį supilkite cukrų, plaktus kiaušinius ir 3 šaukštus likerio. Gerai išmaišykite. Suberkite 1 stiklinę šokolado. Išmaišykite ir supilkite į formą.
Kepkite 175 C orkaitėje 1 val. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai ataušti.
Virš indo su karštu vandeniu ištirpdykite 2/3 stiklinės šokolado, gerai išmaišykite. Pamirkykite riešutus, kad pasidengtų tik viena puselė. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.
Likusį ištirpintą šokoladą gerai išmaišykite su grietine ir 1 šaukšteliu likerio. Šia mase padenkite ataušusio pyrago viršų. Papuoškite šokolade mirkytais riešutais.