Ingredientai
Gaminimo eiga
Peletrūnų sviestui suplakite visus ingredientus. Atidėkite į šalį.
Sulyginkite lašišos filė gabaliukus, kad būtų to paties dydžio. Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Vieną šaukštą peletrūnų sviesto pakaitinkite didelėje keptuvėje. Įdėkite saują špinatų, ir kai tik jie ims minkštėti, įdėkite dar špinatų, kol galiausiai sudėsite visus į keptuvę. Kaitinkite minutę aukštoje temperatūroje, tuomet supilkite į kiaurasamtį ir išspauskite nereikalingą skystį. Perkelkite ant pjaustymo lentelės ir stambiai supjaustykite. Pabarstykite druska ir pipirais, palikite atvėsti.
Atpjaukite 350 g gabalėlį iš vieno tešlos gabalo ir iškočiokite ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus į stačiakampį, apie 4 cm didesnį už lašišos filė iš visų pusių. Iškočiokite kitą gabalėlį tešlos į stačiakampį, 5 cm didesnį nei pirmasis.
Įdėkite mažesnį tešlos stačiakampį į gerai riebalais išteptą kepimo skardą ir paskirstykite pusę špinatų centre, suformuodami tokio pat dydžio, kaip lašiša, stačiakampį. Uždėkite vieną iš lašišos filė gabalų ant viršaus (odelės puse apačioje) ir paskirstykite likusį peletrūnų sviestą. Uždenkite kita lašišos filė (šįsyk odelės puse viršuje) ir užtepkite likusiais špinatais. Špinatai turi padengti lašišą lygiu sluoksniu.
Aptepkite suplaktu kiaušiniu aplink lašišą ir uždenkite antruoju tešlos gabalu. Gerai uždenkite, suspauskite abu tešlos kraštus šakute. Valandą šaldykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Patepkite tešlą kiaušiniu ir dar šaldykite penkias minutes, tuomet darsyk patepkite kiaušiniu – tai suteiks gražų auksinį atspalvį. Suraižykite tešlos paviršių aštriu peiliu, kepkite 35-40 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite penkias minutes. Supjaustykite 2,5 cm gabalėliais ir patiekite.