Ingredientai

Porcijos: 20
Tinka prie arbatos. O gražiai supakuoti šie vaisių rutuliukai gali būti puiki dovana.

Gaminimo eiga

Datules, slyvas ir abrikosus smulkiai supjaustykite.

Į dubenį sudėkite datules, slyvas, abrikosus, razinas, spanguoles, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite apelsinų sultis. Išmaišykite ir palikite valandą pastovėti kambario temperatūroje.

Migdolus sumalkite ir suberkite į dubenį. Vaisius sumalkite mikseriu (blenderiu) iki lipnios masės. Suberkite migdolus, įlašinkite migdolų ekstraktą ir gerai išmaišykite.

Į atskirus dubenėlius suberkite aguonas, sezamo sėklas ir smulkintas pistacijas. Iš vaisių masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus ir kiekvieną rutuliuką apvoliokite skirtingose sėklose. Sudėkite į sandarų indą ir padėkite šaltai.