Ingredientai
Avienos faršas
150 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Aliejaus
2 šaukštas
Petražolės
1 sauja
Rozmarinai
1 žiupsnelis
Spagečiai
150 g
Kietasis sūris
40 g
Česnako
1 skiltelė
Lauro lapai
2 vnt.
Cukraus
1 žiupsnelis
"Virtuvės mitų griovėjų" receptas.
Gaminimo eiga
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Padažui keptuvėje aliejuje apskrudinkite kubeliais pjaustytą svogūną, česnaką ir smulkintą salierą. Įdėkite lauro lapus, suberkite cukrų, druską, paskaninkite pipirais. Supilkite pomidorus savo sultyse, išmaišykite ir minutę patroškinkite.
Frikadelėms aliejuje apkepkite smulkintą svogūną. Į faršą sudėkite smulkintą česnaką, petražoles, rozmarinus, keptą svogūną. Paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir suformuokite mažus kukuliukus. Juos iškepkite keptuvėje arba orkaitėje. Tada trumpai patroškinkite pomidorų padaže.
Padažą su frikadelėmis pilkite ant virtų makaronų ir išmaišykite. Ant viršaus užberkite tarkuoto kietojo sūrio.