Ingredientai
Midijos
2 kg
Česnako
3 skiltelė
Citrinos
1 vnt.
Baltojo vyno actas
3 šaukštas
Vynas
150 ml
Petražolės
3 šakelė
Gvazdikėliai
3 vnt.
Čili pipirai
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
3 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Midijas nuplaukite.
Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite. Petražoles smulkiai sukapokite.
Citriną supjaustykite 2 mm storumo griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį padalinkite į 6 dalis.
Vyną ir actą supilkite į didelį puodą, suberkite petražoles, česnakus, citrinos gabalėlius, gvazdikėlius, raudonėlį ir smulkintą papriką. Kai užvirs, virkite 2 min., tada įpilkite alyvuogių aliejaus, pavirinkite dar 1 min.
Sudėkite midijas į puodą, virkite 5 – 6 min., kol atsivers. Nukaiskite puodą nuo viryklės, įberkite pipirų, išmaišykite. Sudėkite midijas į dubenį ir iš karto patiekite.