Tai tradicinio Benedikto kiaušinių receptas, tik vietoj kumpio naudojama rūkyta lašiša.

Gaminimo eiga

Užvirkite vandenį puode ir įpilkite actą, užvirkite vandenį vėl ir sumažinkite ugnį. Kiaušinius atsargiai išmuškite į dubenėlį ir lėtai įleiskite kiaušinius po vieną į vandenį (nedėkite visų iš karto - palaukite kol kiekvienas pabaltuos. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite 4 minutes. Ištraukite kiekvieną virtą kiaušinį atskirai. Iš pirmo karto gali ir neišeiti, bet pabandžius kelis kartus tikrai pavyks.

Padažo paruošimas:
Keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite likusius padažo ingrientus į trintuvą (maišytuvą) ir išplakite. Lėtai maišant supilkite ištirpdytą svietą ir lėtai plakite. Supilkite į indą ir pastatykite netoli šiltos viryklės - nevirkite ir nešildykite papildomai.

Paskrudinkite batono riekutes, uždėkite rūkytą lašišą, atsargiai uždėkite kiaušinius ir užpilkite Hollandaise padažo.

Patiekite kartu su žalumynais.