Ingredientai
Vištienos filė
150 g
Vandens
200 ml
Citrinos
10 g
Čili pipirai
4 g
Žuvies padažas
100 g
Virtų ryžių
100 g
Porcijos: 1
„Patiekalas pribloškia paprastumu. Ypač geras, jei nuo pirmadienio sugalvoji sveikai maitintis“,- taip savo naujojoje knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius pristato šį receptą.
Gaminimo eiga
Į keptuvėje verdantį vandenį dedama smulkiais gabaliukais peiliu sukapota vištiena ir maišant kepama troškinama apie 3-4 min.
Paruošta vištiena nukošiama, dedama į dubenį, barstoma druska, juodi malti pipirai, smulkintos petražolės, mėtų lapeliai, kalendra čili pipirai, pilamos šviežiais spaustos citrinų sultys ir žuvies padažas. Viskas permaišoma.
Į pašildytą makaroninę lėkštę dedami karšti virti ryžiai, ant jų dedamos šiltos išmaišytos vištienos salotos. Ant viršaus barstomos smulkintos kalendros.